Израелски граждани изразиха в София своята съпричастност и подкрепа към отвлечените си сънародници в Газа.

Тук сме се събрали от израелската общност в България, за да покажем какво се случи на 7 октомври, когато терористичната организация "Хамас" извърши покушение срещу мирно население на Държавата Израел. Това заяви Николай Гълъбов, председател на Федерацията на ционистите в България и израелски гражданин, организатор на инициативата.

Вижте снимки >>

Кънки, детски колички, играчки оставиха сънародниците на отвлечените и убитите израелци в пространството до НДК в знак на съпричастност към тяхната съдба. Над 3000 жени, мъже и деца на възраст от 3 месеца до 85 години бяха ранени, убити, бити, изнасилвани и брутално отделени от близките си от "Хамас", каза Гълъбов. Те бяха убити, докато спят, други - отвлечени от домовете им. Бебета, деца, жени, мирни граждани, които не са предмет на преговори, а трябва да бъдат върнати. Ако "Хамас" иска да води война, нека да я води с военните части на Израел. Цивилните нека не бъдат част от тази война, призова Гълъбов.

Снимка: Bulphoto

Инбал Цах, израелска гражданка, пристигнала вчера от Тел Авив каза пред БТА, че е тук, защото нейното семейство е отвлечено от "Хамас". Братовчед ми, съпругата му, децата им, са в Газа, каза тя. Ние не знаем дали са живи, имат ли храна и вода, здрави ли са. Нямаме никаква информация за тях и светът трябва да знае това. Това са 245 души, отвлечени от домовете им, каза Инал Цах.

Снимка: Bulphoto

Тамара Соломон, която от 25 години живее в България каза, че е тук, за да покаже, че не трябва да се забравя нито за миг, че децата в Израел са отвлечени в Газа. Малките деца са чисти и невинни, те не разбират. Техните легла са празни, играчките чакат децата да дойдат да играят с тях, каза Соломон и призова за тяхното освобождаване.

Снимка: Bulphoto