Изписани от болницата са двама от пострадалите при катастрофата във вторник на автомагистрала "Струма". От "Пирогов", където те бяха настанени, съобщиха, че д-р Анастасия Викторова от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е предала пациентите на медицински екипи от Република Северна Македония.

Изписаните болни са стабилни и в добро общо състояние, посочват от "Пирогов". Предвижда се да бъдат настанени за наблюдение в лечебни заведения в родината си, става известно от съобщението.

Други четирима от пострадалите при инцидента са в добро общо състояние. Седмият пациент, който е претърпял операция в Клиниката по ортопедия и травматология, а по-късно - и в Клиниката по неврохирургия, е в стабилно състояние, без промяна от вчера, информират от болницата.

Трагедията стана на 31-ия километър на магистрала "Струма" малко след 2 ч. на 23 ноември, близо до разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири автобуса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се запалва. 45 са загиналите, сред тях 12 са деца. Седем са пострадалите, които бяха транспортирани в "Пирогов".