Сигналът за опожарения автомобил е получен в полицията в Разград снощи около 19.30 часа. На място е изпратен екип на пожарната. От извършената проверка е установено, че колата е собственост на Калинов, но от самия него не е имало и следа.
На мястото на произшествието е била изпратена оперативна група от Областната дирекция на МВР в Русе за оглед и събиране на допълнителни данни по започнатото разследване. Русенските разследващи продължават и днес работата си на територията на съседния регион, подпомагани от колегите си от Разград.
Възрастният мъж изчезна мистериозно в Русе в сряда вечер. При оглед в подземни гаражи на нова кооперация на улица "Панайот Хитов" в центъра на града полицаите откриха петна кръв и гилзи.
Съседи разказаха, че Калинов е бивш моряк, а после гледал прасета. По думите им в момента бил лихвар и давал назаем дребни суми.
Преди няколко години той и съпругата му Милка продали вилата си в с. Червена вода, откъдето се предполага, че са парите. Михаил нямал деца, а Милка е майка на две дъщери от първия си брак. Преди време пастрокът дал 2000 лева назаем на една от тях.