След разговори с ползватели на подземните клетки полицаите установяват, че изчезналият е 75-годишният Михаил Калинов. Мъжът живеел в съседен блок. Заедно с него е изчезнал и автомобилът му "Мерцедес", за който се предполага, че е удрян, тъй като са намерени следи и от него, съобщи Стандарт Нюз.
Съседи разказаха, че Калинов е бивш моряк, а после гледал прасета. По думите им в момента бил лихвар и давал назаем дребни суми.
Преди няколко години той и съпругата му Милка продали вилата си в с. Червена вода, откъдето се предполага, че са парите. Михаил нямал деца, а Милка е майка на две дъщери от първия си брак. Преди време пастрокът дал 2000 лева назаем на една от тях.
"Беше особняк, не говореше с никого, винаги с костюм и златни накити", обясниха съседи. По думите им мъжът тормозел и биел жена си.
По случая е образувано досъдебно производство. Разследването ще изяснява дали има връзка между откритото в гаража и ниезвестното местонахождение на възрастния мъж. Провеждат се разпити на свидетели, назначени са експертизи. Обискирани са жилища и освен извършения оглед на местопроизшествие е претърсена и прилежащата територия, за установяване на следи и други веществени доказателства.