Главния секретар на МВР Ивайло Иванов призова всички български граждани да не се подават на провокации по време на протестите. 

Това стана на брифинг, на който присъстваха и Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция", Георги Хаджиев, директор на СДВР.

"Призовавам всички български граждани да не се подават на провокации. Видяхме вчера, че всичко може да протече мирно и тихо. Бъдете отговорни, не се подавайте на емоцията", заяви главният секретар на МВР.

"Полицаите не са ви враг, те си вършат работата, те се грижат за вашата сигурност", допълни още той.

Не може да се дръпнат и да оставят българските институции, независимо кои - президентство, парламент, министерски съвет без охрана, не може да оставим хората да вършат престъпления, да вършат погроми. Това не е демократично и не е правилно и не се допуска в нито една страна по света, посочи Иванов.

Няма безпричинно полицаите да се намесват, те стоят, тях ги замерват с бомбички и бутилки, каза още Иванов. Нека полицаите да не са отдушник на протестиращите, призова Иванов. 

Очакваме провокации.  Наясно сме откъде и как идват групи. Има такава организация, добави той.Това не са първите платени протести в страната, каза още Иванов.

Той добави, че всеки има право да протестира, но има хора, които изкарват пари от това и врагът им са униформените, но не знаят защо са протестите.

Иванов поясни и че самите протестиращи са им подали сигнали, че на демонстрациите има провокатори.

"Да, имаме много информация. За да го потвърдим, трябва да имаме безспорни доказателства".

Проверката за ситуацията около пострадали протестиращи ще приключи в рамките на около месец, добави главният секретар на МВР. 

Днес е четвъртият ден на протести.