Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – гр. Стара Загора, което защитата ще направи. 

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по общия ред, в 14 съдебни заседания, като са били разпитани свидетели и приети писмени доказателства. Участвалият в съдебно заседание прокурор, е поискал на подсъдимия да бъде определено наказание три години „лишаване от свобода“, като изпълнението на наложеното наказание да бъде отложено за срок от пет години. Прокуратурата ще реши дали да обжалва присъдата, след като се запознае с мотивите по делото. 

Същата присъда със същото обвинение лекарят получи и от районния съд в София, но СГС я върна на първа инстанция. 

Бившият шеф на отделението по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора д-р Иван Вуцов в продължение на 12 години, в периода 11.06.2010 г. до 27.12.2013 г.,  е практикувал с фалшива диплома.

Вуцов е завършил медицина през 1985 г., а през 1991 г., е придобил специалност "Вътрешни болести". През същата година той е започнал специализация по кардиология, но не е издържал изпитите си. След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалност „Кардиология”, в началото на месец юли 1996 година, подсъдимият Иван В. поискал от Медицински университет - София да му бъде издаден дубликат на дипломата за специалност „Вътрешни болести“, тъй като бил изгубил оригинала. Именно този дубликат с номер 002320 бил преправен, като на мястото на специалност „Вътрешни болести“ била изписана специалност „Кардиология“. Този преправен официален документ подсъдимият използвал от 1996 година до 2014 година в различни лечебни заведения, пред Българския лекарски съюз, пред Районната здравноосигурителна каса и в Медицинския университет в гр. София.