Часове след падането на джакпота в градчето се смяташе, че победителят е 47-годишният местен фермер Уго Верни. Барманката от бар "Бифи", където бил подаден фишът с печелившите 6 числа, твърдеше, че Уго го е купил пред очите й в 18 часа в петък, ден преди да падне джакпотът. Набеденият за спечелил Уго Верни обаче отрече да е спечелил рекордния джакпот.
Освен него днес жителите на Баньоне обявиха, че има още четирима техни съграждани, спечелили от лотарията, съобщава вестник "Кориере дела сера", цитиран от БТА.
Първият от тях е самият собственик на бар "Бифи" Джованино Симонети, на когото всички викат Вани. Той категорично отрича да е спечелил. Съгражданите му от Баньоне обаче смятат, че на него не може да се вярва.
"Вани е любител гъбар и както може да те излъже, че дадена гъба не е отровна, така може да те излъже, че не е спечелил нищо от лотарията", казват местните хора.
Самият Вани казва, че познава много добре победителя от лотарията, но не иска да съобщи името му от съображения за сигурност. Той само намеква, че става дума за мъж между 47 и 49 години, който си купил в петък в 12 часа и 17 минути фиш за 2 евро, в който комбинацията от 6 числа била предварително попълнена. Това навежда жителите на Баньоне на мисълта, че спечелилите в лотарията може да са техните сънародници Андреа Барбиери - служител на местната фирма за ВиК, Енрико Барбиери - бивш началник на пощенската станция в градчето, а сега служител в строителна фирма, и Бепе Базалти - директор човешки ресурси в Генуа. И тримата набедени упорито отричат. Бепе Базалти например казва, че обича залаганията, но залага на футболни и баскетболни мачове и на тенис срещи.
Според една от сервитьорките в бар "Бифи" победителят е със сигурност мъж. Малко след тиража в събота в бара се обадил по телефона развълнуван мъж, който благодарил на всички в заведението, но така и не си казал името. Най-вероятно спечелилият от лотарията ще отрича до край, че е спечелил рекордния джакпот, защото неговите съграждани вече имат планове как колективно да оползотворят средствата, за да подобрят имиджа на града. Повечето от тях искат в Баньоне да бъде построен хотел. Кметът на градчето Джанфранко Лацерони също се надява, че победителят ще отдели част от джакпота си, за да помогне на общината. Той припомня, че общинският бюджет на Баньоне годишно е от едва 2,3 милиона евро.