Това е установено в късния следобед от екип на Дирекцията за оперативно- техническо осигурявене (ДОТО) от Варна, който пристигна на мястото на инцидента, предаде БТА.

По думите на говорителя на полицията Илияна Георгиева в пакета е имало бял строителен материал, вероятно гипс, за който били залепени неработещ мобилен телефон и няколко жици. Пакетът имал прозрачна част и всичко това се виждало.
"Направено е така, щото на пръв поглед, виждайки подобен пакет, посетители, хора, присъстващи да се притеснят, че би могло да избухне", добави тя, цитирана от БНТ.

Пакетът с неидентифицирано съдържание е бил открит около 13 часа от случаен гражданин на стълбището в сградата, където се помещеват Районният съд, Бюрото по труда, служба "Социално осигуряване" и община Исперих. Поемайки риск, мъжът изнесъл сам пакета в градинката отпред, поради което не се наложи евакуация на служителите в сградата. Районът обаче бе отцепен за няколко часа, докато течеше огледът.

Разследването по случая продължава, докато бъде установено кой и с какви мотиви е поставил фалшивата бомба. От полицията обаче предполагат, че най-вероятно пакетът е хвърлен в сградата, за да създаде суматоха, съобщи БНР.

Няма данни служител на съда да е бил заплашван. Справка в сайта на съда в Исперих сочи, че днес там е било насрочено само едно наказателно дело - за изнудване, което е трябвало да започне в 14,30 ч. Останалите шест процеса са били граждански, сред тях два развода, предаде БГНЕС.

По случая работи Териториалното звено за борба с организираната престъпност, допълват от полицията в Разград.