Това предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на регионалното министерство на вътрешните работи, съобщи БТА.

53-годишната жена, чието име не се съобщава, е скочила от терасата на жилището си на четвъртия етаж. Тя работела в местно автобусно депо, била омъжена за бивш градски съветник и имала 21-годишна дъщеря.
Според местен съдия, който бил на мястото на инцидента, "е необходимо да се внесат поправки в сегашното законодателство за ипотеките", за да не се повтарят подобни случаи.

В последно време това е втори смъртен случай, свързан с принудително изгонване, за който се съобщава официално. През октомври 53-годишният Хосе Мигел Доминго беше намерен мъртъв в двора на къщата си в Гранада малко след пристигането на съдия-изпълнители със заповед за извеждането му.

След смъртта му демонстранти протестираха в столицата Мадрид пред офиса на „Каса Мадрид” - голям ипотечен кредитор, понастоящем част от „Банкиа груп”. Хората скандираха „убийци”. Дни преди това разорени собственици на жилища лагеруваха пред „Каса Мадрид” на матраци и спални чували, настоявайки за отлагане на изгонването от жилищата им и предоговаряне на дълговете им.