Ловци също са участвали в издирването на Александър, съобщи на БТА председателят на Ловно-рибарско сдружение (ЛРС) "Радомир" Иво Банков. По думите му председателят на Първа градска дружинка в Радомир Кристиян Георгиев е показвал на полицаите терена, защото за тях е бил непознат.

Две ловни сдружения - в Перник и Радомир ловуват на територията на Голо бърдо. Ловци от ЛРС "Перник" са участвали индивидуално в търсенето на 12-годишния Александър, съобщи председателят на сдружението Виктор Вучков. Ловните излети в Голо бърдо са ограничени от деня на инцидента - 11 ноември, поради голямо струпване на хора.

Те ще бъдат подновени следващата седмица.

Александър Цветанов изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. Той бе открит вчера в добро здраве в труднодостъпна местност край радомирското село Червена могила и транспортирано до болница "Пирогов" в столицата.

Работи се по повече от една версия за изчезването на детето, няма водеща такава, проверява се и първоначалната версия за отвличане, обявиха от държавното обвинение.