В операцията по издирването на детето вече се е включил и хеликоптер, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров, цитиран от БНР.

В случай, че в светлата част на деня то не бъде открито, издирването ще продължи и през нощта.

"Издирването се води с усилията на стотици служители на МВР, на Столичния инспекторат, със специализирана техника, с термокамери, хеликоптер се включи, гранична полиция, пожарна - да не забравя и да пропусна някой, пак има хиляди доброволци. Обхванат е огромен периметър, но за съжаление все още няма резултат- Температурите за съжаление през последните 2-3 дни са ниски в Пернишко и всеки един час е важен", каза Станислав Владимиров.

Детето се издирва и с дронове с термокамери и полицейски кучета. Проверяват се всички налични камери за видеонаблюдение в Перник и региона, обхождат се населени места, горски и полски местности.

 

12-годишният Александър, който е с аутизъм, за последно е бил видян в района на Профилакториума в Перник вчера. Детето е облечено със сив суичър и е носило със себе си розова плюшена играчка.

По-рано директорът на Националното следствие Борислав Сарафов заяви пред БНТ, че е образувано досъдебно производство за отвличане на Александър. 

Всеки, който има допълнителна информация за Александър, може да помогне като подаде сигнал на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.