Сигналът за грабеж е бил подаден от 32-годишна продавачка в бензиностанция в южната промишлена зона на града. Тя разказала, че неизвестен е откраднал оборота, цигари и ваучери за телефон, предаде БТА.

При пристигането си полицаите разпитали управителите на бензиностанцията и продавачката. Служителката разказала, че в помещението влязъл непознат с червена шапка с козирка и гащиризон. Той поставил острието на нож на гърлото й и наредил да заключи и да му даде оборота. След това я блъснал върху стелаж с цигари. После провел разговор по телефона си, в който съобщил на някого, че е готов и си тръгнал.

Направената ревизия показала, че са изчезнали 975 лева оборотни пари, различни марки цигари на стойност 966,50 лева и ваучери за телефон за 44 лева. При работата по случая обаче се изяснило, че всичко е инсценировка на продавачката и нейна приятелка от монтанското село Комощица.
Двете са задържани за 24 часа. Изчезналите вещи са намерени. Материалите по случая са предадени на прокурор.

В същото време полицията в Балчик е разкрила истински грабеж от бензиностанция. На 19 февруари около 03.00 часа през нота на тел. 112 е получено съобщение, че двама неизвестни са заплашили с нож продавача,  привел го в безпомощно състояние и откраднали 120 лв., монетник и мобилен телефон. Преди да изчезнат, те завързали пострадалия с тел за колона близо до бензиностанцията.
Много бързо обаче полицаите успели да заловят обирджиите - двама младежи на по 21 години от Балчик. Те са направили самопризнания, а част от откраднатата сума и мобилният телефон са намерени.