Трети ден гладува технологът Стефан Атанасов. Вчера към него се присъедини Марин Стефанов - апаратчик в "мокро извличане" в цинковото производство, а от днес още двама работници обявиха гладна стачка - Кирил Бончев, оператор на филтър преса, и Стамен Кафелов, апаратчик в хидрометалургия, съобщиха от Националния стачен комитет на КНСБ.

За гладуващите металурзи е осигурена стая, в която да се настанят, но те продължават да протестират при палатковия лагер. Там се събира и подписката в подкрепа на исканията на протестиращите металурзи от "ОЦК" АД. До тази сутрин са събрани повече от 6500 подписа.

Металурзите искат помощ от турския премиер Реджеп Тайип Ердоган преди посещението му в България на 18 май, писа вчера турският новинарски сайт „Ажанс Бг”.

Работниците в комбината, собственост на Валентин Захариев, не са получавали заплати от половин година. От завода се интересува полски инвеститор, който е съгласен да плати заплати на работниците и да вземе комбината под наем. Банките кредитори пък натискат за процедура по несъстоятелност на ОЦК- Кърджали.