На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Крушари" на границата с Румъния не се извършва пропускателна дейност на вход и на изход заради проблеми с електрозахранването, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията на граничните власти е към 6:00 часа, допълва БТА.

Движението е интензивно за товарни автомобили на ГКПП "Русе", ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово", ГКПП "Кардам" и ГКПП "Никопол" на изход от страната. По информация на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), преминаването в участък от моста при ГКПП "Русе" се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на ГКПП "Калотина". Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Станке Лисичково" се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.