Обявих се за радикални мерки, не за по-строги. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски световни лидери и специалисти по темата. Какво е това, което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско, ако не военно положение. Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме. Това заяви пред Нова тв главният прокурор Иван Гешев.

Той обясни, че прокуратурата не може да дава препоръки на щаба. "Работата ни е свързана с надзора за законност. Контролираме до колко различните държавни институции осъществяват това, което са длъжни да правят. Друга наша задача е противодействието на престъпността във всичките й форми", поясни Гешев.

По думите му в цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми, офиси, за които има данни, че е извършено престъпление.

"Времето ни изтича. Трябва да се подготвим за най-негативните варианти. Ако искаш мир, готви се за война. Подозирам, че ако не го направим, у нас ще стане същото като в Италия и Испания. Не го казвам, за да създавам паника. Можем да преминем през тази ситуация само ако сме организирани", каза още Гешев.