Генералният директор на БНР връчи наградата за най-добър медиатор в 4-ото национално състезание по медиация за студенти

Ева Николова от специалност "Стопанско управление" в СУ "Св. Климент Охридски" получи наградата за най-добър медиатор в 4-ото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе този уикенд. Отличието връчи генералният директор на БНР Милен Митев, юрист по професия, с думите:

"Поздравявам всички Вас, които сте тук с цялата си енергия, хъс и желание да развиете своите преговорни умения. Във времена на разединение и пагубни конфликти, фактът, че виждам толкова млади хора на това място е знак, че посоката за единение е вярна. Защото именно Вие, будните млади хора с Вашата интуиция, знания, новаторско мислене и демократични подходи сте тези, които ще помогнете на обществото да надскочи себе си."

Подгласници на Ева Николова в категорията "Най-добър медиатор" бяха съответно Ралица Василева - специалност "Сигурност" в Националния военен университет, Сигурност - на 2-ро място, а третото място си поделиха: Зорница Панева, студент по "Право" в УНСС и Иван Пейчинов от специалност "Информатика" в Пловдивския университет. Те получиха своите отличия от директора на Патентното ведомство проф. Владя Борисова и зам. председателя на Съюза на юристите в България съдия Николай Гунчев. Отличени бяха и най-добрите клиенти и адвокати, както и най-добрите отбори в състезанието.

Тази година в Националното състезание по медиация за студенти преговорни умения премериха 60 студенти от 9 университета (СУ "Св. Климент Охридски", УНСС, НБУ, Русенски университет, Пловдивски университет, Икономически университет - Варна, Великотърновски университет, Национален военен университет "Васил Левски", гр. Велико Търново, и Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски", гр. Долна Митрополия) в 20 различни специалности. Разпределени в 20 отбора, участниците се включиха в разрешаването на реални спорове. Докоснаха се до реалното преживяване на процедурата по медиация.

Организатор на Националното състезание по медиация за студенти е "Център за разрешаване на спорове" в партньорство с "Националната асоциация на медиаторите в България" и "Съюза на юристите в България", чиято важна цел и мисия е да стимулират и допринасят за развитието на нова култура в разрешаването на спорове, която вече трайно се налага в обществения ни живот.

Подробности вижте ТУК >>