Окръжният съд във Варна измени мярката му за неотклонение, след като прецени, че няма опасност задържаният Славов, познат и с прякора Дидо Дънката да се укрие, тъй като е работодател на повече от 1000 души, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата във Варна.

Към аргументите за изменение в по-лека на мярката за неотклонение магистратите прибавиха и обстоятелството, че останалите трима обвиняеми по това досъдебно производство - бившият председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов, прокуристът на Градски транспорт и главната счетоводителка на транспортната фирма Йоанна Иванова са под домашен арест. Всички те са обвинени, че през периода от 2003 до 2007 година са участвали в престъпна група, сключвала неизгодни сделки за автобуси за градския транспорт във Варна, като са превишили властта си и лично са се облагодетелствали.

Въпреки промяната на мярката за неотклонение обаче Дидо Дънката, който има строителен бизнес във Варна, няма да напусне ареста, тъй като решението на окръжните съдии подлежи на протест или жалба пред Апелативния съд. Ако прокурорите протестират или адвокатите на Славов обжалват - решение ще бъде взето на 1 юни. Дотогава Славов ще стои в следствения арест.