Скандалното дело за убийството на убития във Франция Борилски започна отново днес, след като Върховният касационен съд отказа да потвърди на два пъти издадените оправдателни присъди на подсъдимите и го върна.
По думите на Въчева е възможно връзки на подсъдимите също да са изиграли роля в процеса. „За отмъщение не сме мислили, тъй като се надяваме съдът да отсъди справедливо”, каза майката в отговор на журналистически въпрос, цитирана от "Фокус".
Съдебният състав обаче отложи делото за 19 октомври с мотиви, че за изясняване на обективната истина по делото и да не се нарушават процесуалните права на страните, е редно то да се гледа на следваща дата.
На днешното заседание не се яви единственият упълномощен представител на майката на Мартин Борилски. Съдът постанови за следващото заседание да се призове адвокат Владимир Иванов, както и единият от адвокатите на подсъдимите, който днес също не се яви на съдебното заседание. Другия път трябва да дойдат и вещите лица, които днес също отсъстваха.
Оказа се, че Иванка Въчева е оттеглила пълномощията си от всички свои адвокати, представлявали я до този момент, освен от Иванов. Той обаче  депозирал молба за отлагане на делото, тъй като планувал лятната си отпуска и е в чужбина. Заради това самата майка поиска делото да бъде отложено.
Съдът обаче задължи адвокат Владимир Иванов да представи писмени доказателства за причините, които са довели до това той да не може да присъства днес на съдебното заседание. Съдебният състав помоли представителите на страните да направят всичко възможно на следващото съдебно заседание те да преценят графика си и да съобразят това със следващото заседание, за да може да не се стига до отлагане на делото.