От МВР разпространиха симки и видео от проведената специализирана полицейска операция на територията на столицата в имотите на бизнесмена Васил Божков. Тя е във връзка с образуваното досъдебно производство в Специализираната прокуратура срещу бизнесмена.

Още снимки можете да видите тук >>>

"Това е най-мащабната операция, провеждана на територията на страната ни, постигнат е изключителен синхрон между институциите", съобщават от МВР.

"В хода на акцията са извършени множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия. Иззети са множество картини, които имат белези на движими културни ценности, назначени са експертизи. Уведомено е Министерството на културата", добавят от полицията.

Припомняме, че на Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група - с цел принуда, изнудване, длъжности престъпления, подкупи и пране на пари, действаща от 2014 година на територията на цялата страна.

5 лица са привлечени в качеството им на обвиняеми, като 4 от тях се намират извън пределите на България, добави говорителят на главния прокурор. Това са Божков и трима негови бизнес партньори.

По отношение на петото лице е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление - това е бившият председател на Комисията по хазарта през 2014 година Огнемир Митев, съобщи Милева.