Експертиза ще покаже дали друг човек е дописвал цифри и суми в тефтерчето на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева. На заседание миналият месец се оказа, че сумите, които фигурират в него, не са писани от Иванчева, съобщава Нова тв.

Прокуратурата допусна, че може би става въпрос за другия подсъдим по делото Петко Дюлгеров, но това все още не е доказано. Експертизата трябва да даде отговор. Иванчева твърди, че има много други доказателства, които са подправени, а има и такива, които са изчезнали.

Както е известно, Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на района "Младост" Петко Дюлгеров са обвиняеми за вземане на подкуп от 70 000 лева от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

"Всичко ставаше чрез посредник - Дюлгеров. Аз му ги дадох половин час преди задържането. По телефона му звънна по Вайбър Иванчева, той вдигна, уговорила се за след половин час, аз предадох парите, той отиде на срещата. Вие ще видите и че съдебното производство не е на базата на моя сигнал, а на сигнал няколко месеца преди мен", посочи Ваклин в едно от заседанията на съда.