Допълнителни екипи на Пътна полиция са разположени на входовете и на изходите на големите градове с оглед подпомагане на движението в дните с интензивен трафик. Това съобщиха от МВР.

Продължава прилагането на т.нар. линеен подход и нарушителите ще бъдат извеждани от пътния поток. При контрола основно ще се следи за извършване на неправилни маневри, за движение в лентата за принудително аварийно спиране на магистралите.

Полицаите ще улесняват движението на моторни превозни средства. Освен това продължава и специализираната операция за спазване на Закона за движението по пътищата, чийто акцент е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на превозни средства от неправоспособни шофьори.

Към момента движението по основните направления за придвижване към столицата и другите големи градове е интензивно. Засилен е трафикът в района на Симитли-Железница. Екипите на Пътна полиция подпомагат изтеглянето на превозните средства. На пътя между Перник и Владая, е въведено реверсивно движение с отворени две платна за улеснение на влизащите в София.

По данни на МВР през 2022 година по пътищата на страната са загинали 525 души. Регистрираните катастрофи са почти 6600. При тези инциденти са ранени над 8400 души.