Продължават активните оперативно-издирвателните действия по намирането на 25-годишния Емил Боев, който изчезна в Перник на празника "Сурва", съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В търсенето му участват екипи на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", водолази и членове на Клуба по делтапланеризъм в миньорския град.

Следите на 25-годишния столичанин се губят от 29 януари. От пернишката полиция информират, че в момента се осъществява претърсване на голям периметър в периферия на централната градска част на Перник, както и на места, на които може евентуално да се намира Емил.

Коритото на река Струма също е обходено от водолази по цялото му протежение от Перник до пречиствателната станция на град Батановци. Уведомени са и съседни областни дирекции на МВР, които също проверяват дали 25-годишният мъж не е на тяхна територия.

Емил Боев е обявен за общодържавно издирване. Той е висок около 180 см, с кестенява коса. В момента е с брада и мустаци. Бил е облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Столичанинът е дошъл в Перник още в петък заради Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва".

"Тръгнал е нанякъде, вероятно да си прочисти главата. След този момент нямаме нови данни. Имаше няколко сигнала, но всички те са безрезултатни. Вчера обхождахме планината. Не е никак обичайно да е без телефон, а го е оставил в колата. Автомобилът беше с разбит прозорец, това се е случило, още когато е бил в компания от четирима души, която впоследствие се разделя на по двама. Последното момче, което го е видяло, е останало в колата, спало е там, чакало го е да се върне, но това такаи не се е случило", разказа братът на изчезналия Мартин Боев.

 

Всеки, който разполага с някаква информация за издирвания, може да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Това е втората голяма издирвателна операция в Перник след издирването на 12-годишния Александър.

Момчето изчезна на 11 ноември м.г. в гората над Профилакториума по време на разходка с баща си. Полиция, планински спасители, водолази и над 9000 доброволци от цялата страна се включиха в безпрецедентното издирване на Сашко. Почти обезверени, че момчето може да е живо, на деветия ден доброволци от клуба по парапланеризъм го откриха в дере - мокър, премръзнал, изтощен, но жив.