Детето има счупване на черепа и е настанено в интензивно отделение, съобщи д-р Даниела Костадинова - директор на силистренската болница, цитиран от БТА.

Дървото паднало върху количката тази вечер, докато семейството се разхождало. Съседи разказват, че опасният клон се сцепил още преди две години, но от общината само го окастрили и заявили, че няма нужда да бъде отрязан. Родителите са решени да потърсят отговорност от общината, предаде bTV.

Около 23 часа детето е прегледано и от повикан от Варна неврохирург, който е потвърдил терапията на силистренските лекари и е уточнил, че на този етап не се налага оперативна интервенция, съобщи БТА.

Назначен е повторен контролен консулт в понеделник, тъй като трябва да минат 72 часа, за да се очертае "прогноза за развитието на процеса", каза д-р Даниела Костадинова. На пресконференцията, в който участваха кметът на Силистра Иво Андонов и неговият заместник Веселин Андреев, бе обърнато внимание че в общината се работи системно за премахване на "опасните" дървета. Отправени бяха упреци към ЕОН заради "безобразно" изрязване на улични дървета по трасетата на градските електропроводи. По този начин се "дебалансират" короните и се създават предпоставки за нещастни случаи, смята заместник-кметът на Силистра Веселин Андреев.

Днес в общината е била насрочена среща за изясняването на този проблем, но представители на ЕОН не са се явили.

Последна актуализация в 15 юли в 14.21 ч.