Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов, предаде БГНЕС. Става дума за периода април 2005 - май 2008 г., като парите са укрити главно от неначисляване на ДДС при покупката на състезателни права, участие в турнири, трансфери, заплати, както и неначислени данъци върху глобите на футболистите. Градският прокурор уточни, че производствата са образувани срещу виновните длъжностни лица от клубовете, допуснали да се стигне до неплащане на данъци.
Той не пожела да каже кои са отборите, но по неофициална информация става дума за клубове от провинцията.
Прокуратурата не е образувала досъдебно производство, а само проверка след мача между "Левски" и ЦСКА, покрай който избухна скандал с мнимия трансфер на 4-ма футболисти на сините във ФК „Рубин“- Казан, каза още прокурорът.
„Г-н Батков посети градска прокуратура, даде ми обяснения, разяснения, приведе доводи и факти в писмено изложение, но ние сме длъжни да си ги проверим“, обясни той. Вероятно е да бъдат разпитани и шефовете на „Титан“ - собственици на ЦСКА, уточни Кокинов, но не отговори на въпроса дали се проверява пране на пари във футболните клубове.