Сигурността в интернет пространството и дигиталната ни култура са все по-важни и актуални теми за обществения и икономически живот в страната. Какви са рисковете, предизвикателствата и дебнещите заплахи във виртуалното пространство, хакерството и фишинг имейлите, както и добрите практики в информационната сигурност са теми, които не бива да слизат от дневния ред на политици, експерти, бизнес и общество.

Ръководени от важността и нарастващата значимост на темата, Висшето училище по телекомуникации и пощи отваря вратите си за провеждането на Cyber Security Talks Bulgaria . Това e първото ежемесечно събитие в България на тема Киберсигурност, провеждащо се всеки втори вторник на месеца на различно място. Вече повече от една година това е Трибуната за Киберсигурност в България.

На 17.10, вторник ще се състои #17 Cyber Security Talks Bulgaria в София. Събитието е с начален час 18:30. Ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова е сред лекторите на форума. Партньор и съорганизатор са AMATAS, една от първите български компании, специализирани в предоставянето на цялостни решения за киберсигурност.

Целта на събитията е да се създаде общност от специалисти, фокусирани в сферата на кибер и информационната сигурност, в която да се споделя опит, знания, проблеми, идеи, тенденции и прогнози.

Регулярността на събитията, различните локации за провеждането им, както и неофициалният и отворен формат дават възможност за създаване на трибуна за всеки, интересуващ се от тенденциите и политиките в сферата . Едно общо място за среща на водещи компании в Киберсигурността, държавни институции, неправителствени организации, ученици и студенти.

Само поддържайки постоянен фокус към темата Киберсигурност в страната, можем да се подготвим и предотвратим нарастващите заплахи във виртуалната среда.