С какво ще запомним този ден? 

С това, че и личните лекари се включиха в масовата ваксинация, а мобилни екипи обикалят в малките населени места. Ексклузивно по темата чуйте в края на подкаста коментар на псиглохола д-р Пламен Димитров.

С това, че за първи път млади лекари положиха Хипократова клетва онлайн.

Или пък така - в Банско идват трима световни шампиони за стартовете от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Каква я мислехме, каква стана?

28% от вас отговориха "Да" въпроса "Ще се наредите ли на опашка, за да се ваксинирате по-скоро, вместо да чакате личния лекар?" 

Когато хората изпитват глобален и силен страх за живота си, се появява така нареченото разцепване в нагласите и поведението им - едните стават скептични и отричат това, което се случва, а другите, обикновено по-рационалната и бавна в реакцията си група, прегръщат идеята. Сега на опашките за ваксиниране се появиха скритите хора, които чакаха да се убедят в успеха на ваксините. Мнението изрази пред Dir.bg психологът д-р Пламен Димитров във връзка с истерията около преждевременното начало на масовата имунизация срещу коронавируса. Според него България не е начело по брой имунизирани не заради скептицизма на хората, а заради липсата на организация и на достъп до ваксини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic