С какво ще запомним този ден?

С това, че след дни на прехвърляне на отговорност, вече има заявена оставка след фаталния инцидент в София с 16-годишно момче.

С това, че Васил Божков покани Слави Трифонов да се явят заедно на изборите, шоуменът отказа категорично.

Или пък така - Новак Джокович сложи край на приказката на Аслан Карацев - отстрани го в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Каква я мислехме, каква стана? 

До този час само 1% от вас отговориха с "Да" на днешния ни въпрос: "Ще купите ли предварително билет за концерт тази година?"

Три концерта, които са част от турнето на испанския цигулар Ара Маликян и трябваше да се състоят през март в София, Пловдив и Варна, вече са пренасочени за юни, заради прекратяване на турнето от страна на самия изпълнител. Все още обаче няма яснота кога в България ще бъде разрешено провеждането на концерти, които бяха забранени със заповедта на здравния министър от края на ноември миналата година, обясни пред Dir.bg Екатерина Карагяурова, управител на продуцентската компания BG Sound Stage, която организира концертите на Маликян. По думите й вече има обаждания от хората, които са купили билети за тези събития и които се питат, дали концертите ще се състоят.

"Концертите на Ара Маликян бяха преместени от март миналата година за март тази година. Това са събития с много високи продажби, зала 1 на НДК е продадена до последното местенце, другите две зали във Варна и в Пловдив имат също добри продажби, макар и да не са продадени на максимума", каза Екатерина Карагяурова. И припомни: "Досега при нас няма разхлабване на мерките. Нито една заповед на здравния министър не дава основание да се правят концерти, дори и при 30 процента заетост от капацитета. Независимо от това обаче филхармониите работят на 30 процента, просто защото са ги нарекли театри, а не музикални зали.

През март започват прожекциите на Киномания в зала 1 на НДК. Публиката и там, както и при нас ще седи в тази зала, но ние все още чакаме разрешение. Много е възможно здравният министър да не сети за нас, но ние подсетихме министъра на културата още преди време, като изпратихме писмо с молба да ни бъдат разрешени тези концерти да се случат, при спазване на всички мерки".

Според Карагяурова хората вече искат да гледат някакво изкуство: "Аз мисля, че е редно да им го дадем, защото няма никаква разлика дали гледаш Максим Венгеров в залата на Филхармонията или гледаш концерта на цигуларя Ара Маликян".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic