С какво ще запомним този ден? 

С това, че макар и късно, Столичната община разбра - всички павилиони около мястото на инцидента с 16-годишния младеж са незаконни.

С това, че социализирана вълчица избяга от зоопарка в Хасково. Общината призова хората да запазят спокойствие.

Или пък така - гръцкият талант Циципас отива на полуфинала на Australia Open след обрат в мача с Рафаел Надал.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Каква я мислехме, каква стана? 

Само 7 % отговориха с "Да" на въпроса: "Бихте ли заменили месото с негова растителна алтернатива?" Попитахме ви това заради мнението на милиардера Бил Гейтс, според когото богатите страни трябва да заменят изцяло месото от животни със синтетично, тъй като това би помогнало на човечеството да се справи с климатичната криза. По думите му човек може да свикне с вкусовата разлика, а и с времето компаниите разработчици щели да направят вкуса дори по-добър. Самият Гейтс е един от най-големите инвеститори в компании за растителни алтернативи на месото, спонсорира и много проекти за лабораторно отглеждано месо, при което клетъчни животински култури директно изграждат месни структури в биореактори. Така крайният продукт е пилешко или телешко месо, което обаче е получено без клане на животни и без отглеждането им във ферми. 

Кирил Вътев, който е почетен член на Асоциацията на месопреработвателите у нас, коментира тези идеи така: "Всяко мнение, което е в някаква крайност, каквото е това, за мен е патология и отклонение от нормата. Това, че си много влиятелен и много богат не те прави компетентен и прав по всички въпроси. Да има въпроси, по които мълчим, сваляме шапки и слушаме внимателно, но чак по всички, няма такъв гений". 

По въпроса наистина ли добивът на месо е толкова голям проблем за екологията, той добави: "Природата е единственото съвършено нещо на този свят и никой не може да наруши нейния баланс. В живота, знаете, най-трудно се постига баланс. Но в природата никой не може да го наруши - няма как животните да го правят, тъй като те са част от екосистемата на тази земя". Затова според него не може те са причина за климатична криза.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic