С какво ще запомним този ден? 

С това, че все още не е ясно кой е отговорен за инцидента, довел до смъртта на 16-годишно момче в София. Прокуратурата започна разследване.

С това, че всеки шести млад европеец е останал без работа, заради ковид кризата.

Или пък така - главният ловец на мишки във Великобритания направи 10 години стаж на "Даунинг стрийт".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

Каква я мислехме, каква стана? 

40 % отговарят с "Не" на въпроса: "Доверявате ли се на хороскопи?". 

Според астролога Мира Кунева през 2021 година започва преход към епохата на Водолея, която ще бъде белязана от промени. През тази година в небето започва да се образува аспект на Сатурн и на Уран. Сатурн е символът на всичко старо - старата структура, стария ред, всички стари форми, които са около нас. А Уран е символ на промяната, бунта, разчупването. Двете планети като се свържат, все едно Уран казва "или ще се промениш, или ще те счупя". Освен това сме и в годината на Водолея., който е посока към ново общество. Едно от типичните неща за тази нова епоха, в която започваме да се движим, извън това, че ще има икономическа криза или други такива, всъщност е, че започва събуждане на хората, те започват да имат по-различно възприемане на света, да не се доверяват на старите форми на управление, на старите форми, по които се регулира и структурира всичко наоколо. 

Очаква се тази година и в България, и в света да започнат съвсем нови процеси - като това, че хората ще искат да участват много повече в управлението на държавите, ще имат все по-голямо недоверие към официалните информации, ще се промени самият процес, по който възприемат информацията. Също така най-вероятно епохата на Водолея ще е свързана с по-голямо желание у хората да се учат и образоват. "Супер много неща в стария свят просто ще бъдат разрушени и ще се създават нови форми. Дали искаме или не, това ще се случи. Единственото, което можем да направим, е да започнем да се приспособяваме към тези неща и да използваме процеса на промени по най-добрия възможен начин за нас", съветва астрологът.

А доколко трябва да се осланяме на хороскопа и да очакваме написаното да се случи? Според психолога и психотерапевт Добринка Тотева хората, които прекалено много разчитат на хороскопите, демонстрират индиректно недоверие към себе си и към това, че сами могат да се справят: "По-скоро изнасям отговорността за нещо, което ще ми се случи в живота, на някой друг извън себе си - някой друг е предопределил, някой друг е виновен за това, което ще се случи и аз не поемем отговорност за това, а просто присъствам в предначертаното". Затова каквото и да казва личният ви хороскоп, съветът на психолога е: "Нека да имаме доверие в себе си за това какъв бях, какъв съм и къде ще отида, тоест да следвам своя път, да имам доверие в себе си, че каквато и ситуация да се зададе, аз мога да се справя с нея".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic