С какво ще запомним този ден? 

С това, че за пореден ден властите у нас говорят за началото на третата вълна от COVID. СЗО отчита спад на новите случаи в Европа.

С това, че близо 14 хиляди българи в чужбина са заявили желание да гласуват на 4 април.

Или пък така - българските университети продължават електронно и през втория семестър.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

 

Каква я мислехме, каква стана? 

Само 13% от вас отговориха с "Да" на въпроса "Възприемате ли се като заможен човек?". 

Според икономическия съветник от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова разликата между хората с най-ниски доходи, които по думите ѝ са около 80%, и останалите 20 на сто, които са на върха по размер на доходите, е 8,1 пъти. Средното за Европейския съюз е 5 пъти. Разделението в такива размери е отровно и вредно, независимо дали държавата е бедна, дали е в т. нар. първи свят или е сред най-развитите държави, подчертава Григорова. 

За това дали разслоението е продължило и през пандемията (цитираните по-горе данни са от 2019 г., тъй като те обикновено се забавят с година) говори фактът, че има компании, които са получили помощи "без да имат нужда от тях", докато малки семейни фирми са фалирали, както и стотиците хиляди безработни, регистрирани и нерегистрирани, които не получават никакви доходи. Това по думите на експерта ясно показва, че хората на дъното продължават да задълбават, а тези на върха продължават да се издигат.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic