С какво ще запомним този ден?

С това, че разпускат леко противоепидемичните мерки.

С това, че за първи път руският посланик у нас ще бъде жена.

Или пък така - ще ходим на почивка в Гърция и без сертификат за ваксина срещу COVID.

Каква я мислехме, каква стана?

В условията на пандемия София постави рекорд по брой осиновени кучета от общинските приюти - през 2020 година над 1300 изоставени любимци са намерили нов дом. Процедурата по осиновяване е бърза и изисква само лична карта и предварително да се убедите, че искате да се грижите за куче, разказа пред Dir.bg директорът на общинското предприятие "Екоравновесие" Веселин Асенов.

"Може би в началото на пандемията една част от осиновените кучета бяха с оглед на мерките да се излиза навън само с домашен любимец. Но ние смятаме, че увеличеният брой на осиновените кучета се дължи в по-голямата си част на целенасочената работа на общината, на "Екоравновесие" и на доброволците от сдружение "Бандата на 1500-те", с които си партнираме", сподели Асенов. По думите му през миналата година броят на осиновяванията на кучета се е вдигнал с една трета спрямо 2019 година.

Директорът на "Екоравновесие" отбеляза и негативна тенденция от пролетта на 2020 година - били са изоставени доста домашни любимци. Все пак се наблюдава това, че българите все повече се обръщат към приютите за кучета, вместо да търсят да си купят. Осиновяването е безплатно, като човек получава своя любимец кастриран, ваксиниран и обезпаразитен.