Градушка се разрази в Трявна, а в шуменските села Наум и Крива валяха проливни дъждове. В Габрово, Русе и в Сливенско също е имало порои и гръмотевични бури, като стихията е била придружена от силен вятър. Това стана ясно от кадри във Facebook страницата Meteo Balkans.

Видеа в социалните мрежи показват, че някои от улиците в Трявна са се превърнали в реки. Oт местната администрация съобщиха, че са предприели всички нужни мерки за отводняване на засегнатите пътни участъци От Общината посочиха за БТА, че няма сигнали за бедстващи хора и животни.

Вследствие на бурята е паднало дърво на улица "Васил Левски" в Трявна и работи се по отстраняването му.

От Общината призоваха хората да се съобразяват с метеорологичните условия, пешеходците да са изключително бдителни при придвижването си, а шофьорите да управляват пътните превозни средства с повишено внимание.

Значителни валежи обхванаха и района на Смолян и селищата източно от Габрово. В града също заваля силен дъжд и се разрази с гръмотевична буря в крайните му части. Според последните данни валежи, могат да предизвикат локални наводнения в района и да са съпроводени от интензивна дребна градушка, съобщиха от Meteo Balkans.

Потребителка в социалната мрежа - Александра Иванова, публикува видео на бързолет, пострадал от бурята в Трявна.

Бяха публикувани и снимки на почернялото небе над Русе, осветявано от мълнии.