На 24 май сутринта в спешното отделение на болницата чрез Спешна медицинска помощ е докаран и приет за спешно лечение 20-годишен мъж във видимо нетрезво състояние, съмнение за гърч и предполагаема употреба на наркотични средства.

Мъжът е буйствал и е бил агресивен като при опита за оказване на спешна помощ от страна на медицинския екип от отделението на МБАЛ "Бургасмед" той напада лекаря дежурен на смяна, лекаря извикан от отделение по "Анестезиология и интензивно лечение" за консултация, както и друг член от персонала на болницата, опитващ се да помогне. В помощ на медицинския екип се намесва и придружител на друг пациент приет в Спешно отделение.

Лекарят от реанимация е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, другият член от персонала е в тежко състояние, но без опасност за живота. Той е приет за лечение в болницата със счупен нос, което ще наложи последваща операция, съмнение за фрактура на левия крак, тежки хематоми по цялото лице.

На мястото веднага е извикана полиция, а буйстващият пациент е задържан от органите на реда.

Болница "Бургасмед" е лечебно заведение, което има сключен договор за поемане на спешни случаи в област Бургас и Южното Черноморие. Екипът от лекари и медицински персонал на болницата апелира да бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи и да им бъде осигурена безопасна работна среда.