bTV ще отрази изборния маратон в страната на 29 октомври с активно участие на екипите на bTV Новините, актуалните предавания и дигиталния отдел. Водещи, репортери, кореспонденти от страната и уеб редактори ще направят съпричастна аудиторията с развитието на изборния ден, както в телевизионния ефир, така и на всички bTV платформи. 

Първите часове от вота ще посрещне водещата Виктория Петрова със специално изборно студио "Местни избори 2023: За твоето място". В студиен комплекс 1 на bTV нейни събеседници ще бъдат гости и анализатори, които ще коментират началото на изборната надпревара и гласуването на партийните лидери по места.

Сутрешните новинарски емисии в 7:00 ч., 8:00 ч., 9:00 ч., 10:00 ч., 11:00 ч. с водещ Мария Ванкова ще информират зрителите за най-важните моменти от деня на вота.

В 12:00 часа bTV ще излъчи удължена емисия Новини с водещи Виктория Готева-Димитрова и Ивайло Везенков. Двамата ще обобщят как се развива към този час изборът на кметове и общински съветници, с много преки включвания от кореспондентите на телевизията в страната.

bTV ще проследи хода на изборния ден с още две новинарски емисии - в 15.30 и 18.00 ч. с водещ Юксел Кадриев. Централната емисия Новини в този ден ще започне обичайно в 19:00 ч. с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев.

В 17:50 ч. е началото на специално издание на предаването "Лице в лице", което ще продължи до централната емисия Новини. Водещата Цветанка Ризова ще посреща гости и събеседници от социологията и политологията, които ще коментират и очертаят нагласите за първите изборни резултати. 

В 19:30 часа ще бъде поставено начало на вечерното изборно студио "Местни избори 2023: За твоето място". Водещите Мария Цънцарова и Златимир Йочев, Иван Георгиев и Лиляна Боянова ще представят екзит пол резултатите, прогнозите, първите реакции и коментари от политическите формации, до 00:00 часа. 

"Екипът на bTV Новините и актуалните предавания е готов, за да предложи обективно, своевременно и качествено представяне на изборните резултати. С помощта на социологията и нашите технологични възможности като аугментирана реалност, ще пресъздадем визуално и достъпно за зрителите развитието на вота в големите и малки населени места в страната, победителите на първи тур и очакванията за балотажи", коментира Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор и изпълняващ длъжността директор на отдел "Новини, актуални предавания и спорт".

Информационният поток през целия ден ще бъде обобщаван и представян и от уеб редакторите на bTV Новините, които ще реализират специални онлайн репортажи в btvnovinite.bg и businessnovinite.bg, и ще споделят активно съдържание в социалните мрежи. Излъчването на изборния ден започва в ефира на bTV на 29 октомври точно в 07:00 часа.