Главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолайт и журналистът Петър Нанев се срещнаха със студенти във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет (ФЖМК). Те дискутираха с бъдещите журналисти предизвикателствата да отразяваш медийно най-горещите конфликтни точки в света.

Вижте още снимки тук

Проф. д-р Ефрем Ефремов и ръководството на ФЖМК посрещнаха журналистите от bTV. Темата на откритата лекция - "Войната на Израел срещу Хамас и предизвикателствата на репортерите на терен", провокираха интереса и въпросите на студентите, свързани с предизвикателствата пред всеки екип, който предава от военна зона. Ралф Бартолайт и Петър Нанев представиха своя дългогодишен опит и разказаха за бързите решения, които трябва да се взимат от един екип в горещата точка, както и от ръководството на една медия.

Снимка: БТВ

За смелостта и мениджърското решение да изпратиш свой екип да отразява от първо лице войната в Израел, за безценния му опит като специален кореспондент в Чечня, в Москва, в Армения и за редица други случки, които никой - никога няма да впише в учебниците - Ралф Бартолайт говори откровено с бъдещите журналисти - второкурсници.

Снимка: БТВ

Петър Нанев, който бе избран наскоро за репортер на годината във вътрешния конкурс на медията след поредицата изключителни репортажи, които реализира заедно с оператора Красимир Първанов от най-горещите места на войната Израел - "Хамас", разказа за престоя си в Израел и в какво се изразява професията на телевизионния журналист.