Министър-председателят се разгневи и на предложението на държавния глава, който поиска след закриването на Министерството на извънредните ситуации да се създаде специално звено, което да координира усилията на всички органи при мащабни трагични инциденти.
“Когато ние се чудим как да вържем бюджета, сиреч тройната коалиция ни остави над половин милиард пасив, да се правят предложения да се възстановяват пак такива, бих ги нарекъл, дебилни структури, бих ги нарекъл паразитни структури, просто не виждам никаква логика. Ако искаш да критикуваш или не ти харесва, че има правителство, което не е на тройната коалиция, на твоите приятели Станишев и Доган, измисли нещо друго”, заяви Борисов пред bTV.
Според него няма нужда от подобно звено, защото премиерът и министрите са задължени да реагират при подобни ситуации. Той добави, че в Охрид са отишли именно хората, които имат отношение и могат да помогнат – зам.-министърът на външните работи и министрите на транспорта и на здравеопазването.
По повод трагичната смърт на сънародниците ни Бойко Борисов коментира още, че хората искат да пътуват, но не могат да съберат 8000 евро да отидат примерно в Акапулко, а успяват да спестят 80 лева до Охрид.
“Аз помня майка, Бог да я прости, не беше излизала никъде в чужбина. Първото й място, където отиде, и тя всъщност два пъти съм я пращал - едното искаше да види Охрид, другото - Божи гроб. Тя беше същата селска женица”, разказа министър-председателят.
Вижте видео от изказването на Георги Първанов