В началото на септември порой разруши домовете на стотици хора в Карловско. Водата заля жилищата на десетки български семейства, на които днес им е много трудно да върнат стария си живот обратно. Кал и наноси затлачиха къщите им, унищожиха покъщнината им, удавиха домашните им животни, посевите, а заедно с тях и препитанието. Въпреки трагедията, хората се опитват да се справят с щетите още от първия ден на бедствието, а ръка им протегнаха много доброволци и дарители.

Заради наводнението жителите на няколко карловски села останаха без домакински електроуреди и мебели, без дрехи и покъщнина, а децата им без училищни пособия на прага на новата учебна година и под заплахата на идващата зима. Семействата не могат да се справят сами с мащаба на разрушенията и щетите.

Затова Бош България обединява сили, за да помогне на засегнатите, като се включва в ПОМАГАМЕ! Кампания в помощ на хората, пострадали oт потопа в Карловско с финансова подкрепа в размер на 50 000 лв.

30 000 лв. са предоставени от Бош Инженеринг Център София, а Bosch.IO дарява 20 000 лв. от сумата. БСХ Домакински уреди България планира да подпомогне пострадалите с предоставяне на електроуреди от първа необходимост.

Компанията се включва в тази благородна инициатива, която се осъществява в партньорство с четири граждански организации - Фондация "Работилница за граждански инициативи", Български дарителски форум, Национална асоциация на доброволците в Република България и Фондация BCause. Те обединяват усилия в комуникацията, събирането на информация за нуждите на терен и решенията за разходването на средствата.

 Създадена е специална страница за кампанията на Бош в Платформата.бг, където се събират и отразяват всички набрани средства. В допълнение към корпоративното дарение, служителите на компанията също подпомагат каузата с финансови средства и подават ръка в този труден момент.

Дарението е поредната стъпка, с която Бош България разширява дейността си в областта на корпоративната социална отговорност, като подпомага фондации, социални институции и нуждаещи се. Осигуряването на сигурна и спокойна семейна среда, подкрепата на хора от социално уязвими групи, безопасността и грижата за околната среда и инвестицията в образованието са сред основните приоритети на Бош. Служителите на компанията активно участват в благотворителните акции като посланици на бранда, защото вярват в добрия пример и много често сами инициират такива кампании.


Материалът е предоставен от Bosch.