Известната режисьорка и актриса Боряна Пунчева, която беше главен продуцент на продуцентския център студио "Екран", е уволнена от БНТ. Тя е извикана в "Личен състав" на телевизията в понеделник, 13 януари, където й казват, че е уволнена. Причини не са й съобщени, обясни самата тя пред "24 часа".

Според Пунчева генералният директор Емил Кошлуков имал сключен договор със СЕМ, който му давал право да уволнява по лично усмотрение всеки служител на БНТ. Всъщност това право не идва от договора му, а е според Трудовия кодекс и е в рамките на 9 месеца от встъпването в длъжност.

Боряна Пунчева работи на "Сан Стефано" от години. Напоследък ръководеше студио "Екран", което е било в изключително тежко състояние според хора от телевизията.

На нейно място е назначен служителят на центъра Миладин Гергов.

Пунчева е завършила кинорежисура при проф. Янко Янков във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1981 г. Работи в студио "Екран" през 1981-1993 г., после е главен режисьор в БНТ. Ръководила е предаването "Вдъхновителката". Беше режисьор на забавното предаване "Клуб НЛО" от 1996 до 2004 г.

Вчера пък Управителният съвет на БНТ не е поднови договора на Сашо Йовков като ръководител на дирекция "Спорт".

"Изтече изпитателният ми срок. От близо година съм в години за пенсия и смятам да подам документите си за пенсиониране. Не съм обиден на никого. За мен БНТ остава кауза", коментира той.

Неотдавна уволнен от националната телевизия бе и известният спортен журналист Камен Алипиев, тъй като няма документ за завършено висше образование, каквото е формалното изискване. Той обаче заяви, че сега се е амбцирал и е записал магистратура в НСА, след като през 1994 г. зарязал незавършено обучението си, защото освен че тогава бил зает около голямото футболно лято за България, се родила и дъщеря му.