Блогорът и политолог Иво Мирчев публикува във Фейсбук снимки на две лъскави лимузини, заели целия обществен паркинг пред заведение за хранене. Въпреки неговия сигнал до 112, реакция не е имало. Едва след като историята беше разпространена и от медии, от МВР му се обадили и му казали да подаде сигнал.

Ето какво разказа вчера той в социалната мрежа:

"Мислите си, че мутрите са изчезнали? Или МВР се бори с тях?

Днес на път за Варна спирам в Макдоналдс Велико Търново. Няма нито едно място за паркиране. Но пък 5 места са заети от два автомобила, а ресторанта е наобиколен от 7-8 мутри (явно шефа яде вътре). Отварям аз прозореца и отправям молба към най-умно изглеждащата да премести едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо".

Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят. Полиция не дойде. Обаждането на 112 бе безсмислено.

Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри. 

P.S. Ще черпя този, който успее да свали записите от видеокамерите на Макдоналдс във В. Търново."

Шофьорите първоначално са отказали да направят място за други коли

Снимка: Фейсбук

Пред bTV Мирчев коментира:

"Не смятам, че това е нормално, имаше хора, чужденци, деца - гледаха, питаха какво се случва", посочи той. - "Изчаках, освободи се едно място, паркирах, обадих се веднага на 112. Около две минути ме държаха на телефона, казаха, че ще вземат мерки. Естествено снимах цялата композиция. Това видимо разгневи охранителите. Изчаках 40 минути, за да дойде полиция, полиция не дойде".

Няколко часа по-късно блогърът обяви във Фейсбук:

"Преди малко ми се обадиха от МВР, за да пусна официална жалба по случая с мутрите вчера. Аз обаче мисля, че първо МВР дължат отговор - защо излъгаха, че нямат данни за постъпило мое обаждане на тел. 112? Очевидно някой в МВР е очаквал този случай да се потули като обяви, че никой не е звънял на 112. Някой не е очаквал, че смартфонът ми автоматично е записал разговора със служителя на спешния телефон, на който се чува двукратното потвърждаване на постъпването на сигнала.

МВР дължи отговор тук!".

След като около случая се разшумя, от МВР призоваха блогъра да подаде сигнал

Снимка: Фейсбук