Близо 2,5 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на деветнадесетото издание на благотворителната инициатива.

Кампанията ще продължи през цялата година да набира средства, с които да се подпомогнат децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

"С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза", написа в профила си във Фейсбук президентът Румен Радев, който е патрон на кампанията.

Кулминация на кампанията беше снощният концерт-спектакъл в София.

С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Тази съпричастност няма цена, отбеляза още държавният глава.

Към момента са изпратени над 345 000 дарителски кратки съобщения на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в последния ден на месец ноември.

От тогава до сега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 2 055 000 лв., a над 55 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

Желаещите да помогнат на децата в беда могат да го направят по няколко начини, описани на сайта на инициативата "Българската Коледа".