В 15.55 часа мъжки глас е съобщил отправил по телефона за поставена бомба в централни сгради с офиси на мобилни оператори в Бизнес парка. Евакуирани са всички около 7000 служители, които не са изпаднали в паника, защото са минали през тренировки за реакция в такива случаи, съобщи bTV.

Малко преди това - в 15,34 часа, на телефон 112 пък е получен пореден сигнал за взривно устройство в мол "Сердика". Отново бил мъжки глас. Клиентите и служителите бяха изведени.
Малко след 18 часа от СДВР уточниха, че в търговския център не е открита бомба и работата му е възстановена.
Няма информация и за намерено взривно устройство в Бизнес парка.

Само преди три дни бе заловено 17-годишно момиче, подало пет сигнала за взривни устройства в мол "Сердика".
В последните седмица в столицата, а и в други градове на страната, имаше редица фалшиви сигнали за бомби в училища, съдилища и молове. След настояване на председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев правосъдният министър Диана Ковачева изрази готовност да се срещне с вътрешния министър Цветан Цветанов, за да обсъдят мерки срещу сигналите за бомби в съдебните палати.
МВР задържа над 10 ученика, отправяли заплахи, някои от тях на под 14 години. Цветанов коментира, че родителите трябва да помогнат на полицията с възпитанието на децата си.