МБАЛ "Вита" спечели наградата за "Болница на годината". Това стана на стилна церемония в столичен хотел в Международния ден на семейството (15 май), когато се проведе четвъртото издание на Националните медицински награди (Medical awards). Годишните национални медицински награди отличават хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи със значими постижения в областта на медицината и науката.

Д-р Анна Савчева, медицински управител, прие статуетката и грамотата и каза: "Особено съм развълнувана, че точно в този ден, Денят на семейството, болница Вита получава това признание. Вита е семеен проект на лекарите в нашето семейство. И не случайно нашето мото през последните повече от 25 години е Семейството на здравето, защото за нас грижата за пациента винаги е била като грижа за член от семейството, като за най-близък роднина".

Д-р Анна Савчева, медицински управител на болница Вита, която стана болница на годината на Medical Adwards

Снимка: Болница "Вита"

На церемонията присъства и д-р Тихомир Савчев, управител на МБАЛ Вита, който също благодари за високата оценка на усилията на екипите и даде допълнителна информация основата на успеха на болница "Вита": "Във Вита База 2 пациентите получават пълен пакет услуги за съвременно лечение при доказани лекари от 30 специалности. Организацията на работа на самите лекарски екипи предполага пълната заетост на седемте операционни зали, които са оборудвани с най-висок клас медицинска апаратура. Болница Вита освен планов прием, извършва и неотложна помощ. Пациенти се хоспитализират както по клинични пътеки, така и при директно плащане. Луксозно изпълнените болнични стаи с тераси и Вип студиа с мека мебел са допълнително условие за спокойния престой на лекуваните. В болницата всеки месец се раждат средно 100 бебета, като сериозен принос има и Вита Ин Витро Център. В специализираното звено за асистирана репродукция се извършват всички ин витро процедури. В Отделението по неонатология има възможност за обгрижване на новородени след 30-та гестационна седмица, благодарение на най-актуална апаратура и осъществяваното 24-часово медицинско наблюдение. Ние сме изцяло българско лечебно заведение и съм благодарен за доверието на пациентите към нас".

Болница "Вита"

Снимка: Болница Вита