Тази седмица видяхме един от най-емоционалните епизоди на Стани богат. Янка Морчева от великотърновското село Леденик седна на стола, за да спечели пари, с които да изгради паметна плоча на своя внук, загинал в началото на годината. Но чрез неговите органи, трима души продължават да живеят, съобщи bTV. 

"Във вкъщи сме коментирали пред децата, че най-голямата глупост и грях е да сложиш неща в земята, които могат да помогнат на някой друг. Нашата болка ще намалява, защото знам, че Тошко е жив и никой не може да ме убеди, че не е така. Това трябва да го разберат всички, които са изпитали загубата на близък човек, чиито органи са годни. Ако искат болката им да намалява след време, а не да се усилва, просто да дарят органите", разказа баба Янка, както тя сама посочи да я наричат, в "120 минути".

Тя добави, че според закона няма право да се интересува кои са хората, получили органи от починалия ѝ внук Тошко.

"Предполагам, че те имат това право. Досега никой не ни е потърсил, може би още не са разбрали кои сме, откъде сме, но съм сигурна, че когато разберат, ще намерят начин да се свържат с мен или с майка му, или с братчето му. Ще ги помоля да се грижат за своето здраве и за здравето на Тошко", добави баба Янка.

Според нея човек е устроен така, че едва когато загуби нещо, да го оцени.

"Тошко беше ученолюбив, тази година трябваше да завърши компютърни технологии висше образование. Няма нищо по-страшно от това да загубиш дете. Просто не е честно такъв млад човек да си отиде", допълни баба Янка.