Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев откри играта "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!", организирана от Областната дирекция на МВР - Габрово и Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Община Габрово.

Снимка: БТА

"Много съм щастлив да бъда сред вас, аз също съм бил дете. Такива състезания са ми били любимото занимание. Искам да пожелая успех на всички, пожелавам ви да сте здрави, да се движите и да спортувате. Това е наш основен приоритет като служители на Министерството на здравеопазването. Моята основна цел в двата ми мандата е точно детското здраве. Пожелавам ви да прекарате една страхотна ваканция", каза при откриването министър Меджидиев, цитиран от БТА.

Снимка: БТА

Играта е разпределена в различни зони в габровския парк "Маркотея". Децата решават листовки по пътна безопасност, управляват велосипеди в надпревара по приложно колоездене. Служители на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Габрово организираха за учениците занятие за гасене на въображаема цел с пожарни помпи.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Занятието съдържа зони, свързани с биологичното разнообразие и екологията, превенцията от алкохол и вредни вещества. Имаше и зони за образователни игри, редене на пъзели и викторина с въпроси.

Снимка: БТА

"Радвам се, че традиционната инициатива отново превръща парка в детско царство с множество тематични зони за забавление, но и за научаване на полезни неща. Предстои най-хубавото време от годината за вас - ваканцията. Отделете време за любимите си занимания и се забавлявайте. Бъдете внимателни, не само когато сте с велосипедите на улицата, но и когато играете с приятели. Вашата сигурност и здраве са най-важни за нас", посочи в словото си Невена Минева, заместник-кмет на Габрово.

Снимка: БТА

Играта "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!" се организира традиционно в Габрово. Участват деца от осем габровски училища, провежда се по повод 1 юни - Международен ден на детето, и е в началото на лятната ваканция на децата до шести клас.