Той е обвиняем за незаконно държане на живак, както и на монети, представляващи археологически и културно-исторически ценности.

На 7 години затвор и глоба от 50 000 лв. бе осъден по същото дело Радослав Панайотов за държане и разпространение на наркотици - 2,74 кг амфетамини.

Другите двама подсъдими по делото получиха условни присъди. Михаил Демерджиев е осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв. за разпространение на наркотици. Наказанието на Симеон Илиев е една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за незаконно държане на археологически ценности.

През октомври 2013 г. Кирил Рашков бе освободен предсрочно от пловдивския затвор, където изтърпя присъда за закана за убийство. Само 9 месеца по-късно той бе задържан при зрелищна акция в центъра на Пловдив до хотела му, а при обиск в джипа му бяха открити 500 грама живак, пренесен от Турция.

Делото се гледаше от Специализирания наказателен съд в Пловдив, за да се спестят разходите за път на множеството свидетели по делото.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Специализирания апелативен съд.