Специализираната полицейска операция за разкриване и конфискация на акцизни стоки без валиден акцизен бандерол е проведена на 08 и 09.10.2009 г., с участието на представители на ТД НАП – Стара Загора и Регионална митническа дирекция – Пловдив.
В стопанска постройка намираща се в района на бившето ТКЗС на с. Ново село, стопанисвана от 37-годишния С.Р., са намерени и иззети около 2000 бутилки високоградусов алкохол, облепени с бандероли с изтекъл срок на валидност или без акцизен бандерол.
В проверявания обект е намерен и лек автомобил лек автомобил “БМВ Х3”, при проверката на който е констатирана "корекциа" в областта на рамата. Автомобилът е предаден доброволно от С.Р. Работата по изясняване произхода на колата продължава.
Още около 800 бутилки без бандерол или с изтекла валидност на бандерола са иззети от складово помещение в кв. “Индустриален” в Стара Загора, стопанисвано от 32-годишната Д.Д.
Най-голямото количество (над 6000 бутилки) алкохолни напитки без валиден акцизен бандерол са иззети от склад на старозагорска фирма в кв. “Индустриален”, стопанисван от Д.И. (39) и Р.Б. (40) от Стара Загора. От трите обекта са иззети общо 8902 бутилки с над 100 вида високоградусов алкохол – всички без акцизен бандерол или облепени с бандероли с изтекъл срок на валидност. Иззетите акцизни стоки са оставени на съхранение в склад на Регионална митническа дирекция – Пловдив.
За случаите е уведомена Районна прокуратура и са образувани досъдебни производства.