Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията е актуална към 6:00 часа.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и "Маказа" на вход за леки автомобили по границата с Гърция. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Малко след 8.30 часа опашката от превозни средства на граничния пункт "Кулата" в посока Гърция е над 3-километрова. Запътилите се към гръцките плажове българи чакат повече от час, за да преминат границата, предаде bTV. Километрична колона има и по пътя през селата към "Кулата". 

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Русе" и "Видин" на вход за леки автомобили, както и на пунктовете "Кардам", "Оряхово", "Никопол" и "Дуранкулак" на изход за товарни автомобили.

В главна дирекция "Гранична полиция" е получена информация от румънските гранични власти, че се ограничава преминаването на товарни моторни превозни средства над 7,5 тона през съвместния българо-румънски граничен пункт "Дуранкулак"/"Вама Веке" на 22 юни от 16:00 ч. до 20:00 ч., на 23-ти и 24 юни от 6:00 ч. до 22:00 ч. Ограниченията се въвеждат във връзка с обявяването на 24 юни за неработен ден и засиленото пътуване на румънски туристи.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички ГКПП по границата с Турция и Северна Македония.