За двайсети пореден ден протестиращи се събраха пред сградата на президентството с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Участниците хвърляха по сградата на Министерския съвет зелени топчета за пейнтбол със зелена боя, като бяха призовани от организаторите да пазят полицаите. Според замисъла на проявата, зеленият цвят трябва да символизира "съсипаната природа вследствие на политиката на кабинета".

Към сградата полетяха още тоалетна хартия, яйца, домати.

В началото на протеста прозвуча "В механата" на Христо Ботев и песента "Петко льо, капитанине". Не беше пропусната и тази вечер "Борисов, чао", кавър на песента "Корона, чао". Няма да позволим да бъдем подкупени, обърна се към протестиращите проф. Велислав Минеков, един от организаторите на протестите. Ще им оставим спомен и днес, и утре, заяви той.

Движението в района бе спряно, но обстановката - спокойна. Както всяка от предните вечери, и през тази полицейското присъствие бе засилено.

Протестиращи хвърляха по сградата на Министерския съвет зелени топчета за пейнтбол със зелена боя

Снимка: БТА

Шествието тръгна по-рано днес от сградата на президентството под звуците на националния химн, като премина по ул. "Раковски" и спря за малко пред Представителството на ЕК в България, след което продължи към Орлов мост, където и тази вечер блокира движението.

Някои от участниците се придвижваха с тротинетки и велосипеди. Протестиращите вървяха под звуците на вувузели и свирки, и с викове "Оставка".

Отново бяха блокирани възлови кръстовища.

Малко след 22 часа шофьор на лек автомобил удари протестиращ на кръстовището пред Софийския университет, съобщи БНР. Инцидентът стана при опит на шофьора да премине през кръстовището, където се намирали протестиращи, които на свой ред опитвали да блокират кръстовището. Пострадалият е транспортиран с линейка в ИСУЛ с наранявания по крака.

Малко след 02.00 часа МВР съобщи, че протестът е завършил без сериозни нарушения на обществения ред. Няма задържани.

В отделна протестна акция младежките организации на "Да, България" - "МлаДа България", и на ДСБ призоваха за оставката на премиера и на главния прокурор пред правителствената вила "Секвоя" в столичния квартал "Бояна". Протестът се проведе под надслов "Масов следствен експеримент".

Участниците в акцията бяха донесли пачки с имитации на банкноти от 500 евро с лика на Бойко Борисов. Протестиращите са недоволни, че се бави прокурорската проверка на автентичността на снимките от къщата на премиера и на аудиозаписи, на които се чува глас, приличащ на неговия. 

Антиправителствени протести се проведоха и в други градове - Ямбол, Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив.