Шест тира с турска регистрация, превозващи 137 тона отпадъци от пластмаса и метал, представляващи листове от пластмаса, едностранно ламинирани с алуминиево фолио и изрезки от същия материал, са задържали митническите служители в района на ГКПП-Капитан Андреево, съобщиха късно тази вечер от Министерството на околната среда и водите.

Снимка: МОСВ

При извършената проверка, съвместно с експерти от РИОСВ-Хасково, не са били представени задължителните документи - договор между двете фирми и приложение VII към Регламент (ЕО) №1013/2006. Представена е само фактура, според която товарът е бил предназначен за пловдивска фирма ("ДЕПА- ИМПОРТ- ЕКСПОРТ" ООД - с. Марково, общ. Пловдив).

Снимка: МОСВ

Тежкотоварните автомобили са задържани на границата до представяне на задължителната документация за трансграничен превоз на отпадъци.

Снимка: МОСВ

Нарушението е разкрито благодарение на съдействието на служителите от Агенция "Митници" и Гранична полиция. Министърът на околната среда и водите Емил Димитров пътува към ГКПП Капитан Андреево, уточниха от ведомството.