Най-тежко пострадалият в катастрофа между ТИР и микробус в събота - 81-годишният Енчо Христов, е транспортиран във варненската болница "Света Анна", съобщи e-Razgrad.

Старецът е в кома, с вътремозъчен кръвоизлив на главата и съчетани травми, съобщи директорът на болницата в Разград д-р Гечо Жеков. След консултация с неврохирург, станало ясно, че е нужна неотложна операция, за да се отстрани кръвоизливът.

Всички 18 души в микробуса /заедно с шофьора/ бяха настанени в болницата след катастрофата. Трима от тях са вече изписани. В по-тежко състояние са три жени. Две от тях още са с опасност за живота. Едната - на 59 години, е оперирана, отстранена й е слезката, има и други фрактури. Втората - на 63-години, е със засегнат бял дроб. Те имат съчетани травми, предстоят им още операции. Третата жена - 37-годишна, е със счупени ребра.

Припомняме, че около 10.00 часа в събота, на път за събор в село Садина, силистренски микробус със 17 пътници, самодейци от читалището в села Срацимир, падна в дере на завой по пътя към Пчелина край Разград, след като опита да избегне челен удар с навлязъл в лентата му идващ насреща разградски ТИР.